Saturday, 9 April 2011

Sunday, 2 January 2011

kembali

salam....

dah lame x membuat coretan kat blog ak ni....
x de mase dan malas.....
x de mase kerana ak sebok ngan xtvt university n segala masalah2 yang timbul dalam idop ak sejak ak balik ukm ni...
masalah duit, pendaftaran kursus, koke, kolej, kelab, kelas, tutorial, jadual yang bertindih....
arghhhhhhhhhhhh ... tidakkkkkk....
ak hanya manusia biasa bukan robot bukan malaikat.....
tekanan dan kepenatan manjadikan ak malas untuk mencoret kata dalam blog ak ni....
tapi naseb bek ada kawan2 yang sentiasa menghiburkan hati ak.....
hahahahahahaaaa..........


Wednesday, 3 November 2010

pulang bercuti...

cuti datang lagi...


dah ramai warga ukm yang balik ke rumah masing-masing...

ader yang cuti tross, ader gak yang cuti sempena deepavali then balik semula cos ader exam...

aku???

ak still sayang kan ukm ni...

(tipu semata-mata)....

ak ader axam pas deepavali ni.. satu paper jer yg tinggal.... then balik cuti dannnnnn

raya haji......

so untuk memenuhi mase lapang slama 2 minggu ni, ak pn slalu a kuar jalan2 ngan member2 yg
still lagi ader kt ukm ni....

bosan a gak sebab penat tp kalu dok bilik lagi bosan....

ak pun x sabar nak merdeka dr exam dan balik jumpa mak ayah....

tapi terpaksa a sabo beberapa hari lagi..

exam yang kutempuhi seblom ni agak mencabar.. x tau a cm ner result ak nanti...

btw citer sal balik kampung ni sorg sahabat ak yang bernama Tan Kim Chuan telah pn balik ke
kelantan.. sewaktu catatan ni di tulis die dah pn berada dalam kereta api blek umah..

maybe kol 9 pagi kot die sampai.... 12 jam perjalanan.. bapak lama....

ak doakan kn die slamat sampai dengan jayanya...

takut gak ak klu2 tersekat banjir ker...... padan muka die.. sape sroh balik awal2...

jahat giler ak....

hahahhaa....

penat a merepek kat blog ni ....

chow a....
cam biase ak masuk kan gambar member2 ak,,
kali ni gambar member ak kat ukm ni...
kalau nak tau mane satu Tan yang putih2 muka cina 2, itu a org nya..





Wednesday, 27 October 2010

tension.....

tension datang lagi...
tension giler ak....

study study n study...

nyesal ak dulu x study btol2 csc...

ptg ni ak ader exam csc 2...

walawei.. pnat a.....

hope result ak ok a....

malas a nak tulis banyak2 kat blog ni..

dua tiga kucing berlari..
beta nak undur diri...
wish me luck...






Sunday, 24 October 2010

exam dtg lagi

salam dan salam satu malaysia...

hahhhahahaha... dah berabok blog ak ni.... tp makin brabok makin antik kot.. hehehhehehe

final exam pn dh tiba..... so terpaksa a ak lupe kn sekejap kenikmatan tido... huhuhuu

sblom ak study subuh2 ni terasa a plak nak mencorat coret kat blog ak ni..

kepenatan dan kelesuan mmg terasa sewaktu study....

apa yg ak bace pn ak x tau.. tp insyaAllah ak akan buat yang terbaik untuk exam ni

demi untuk masa depan ak dan juga harapan kedua ibua bapa ak...

kepada kawan2 ak di seluruh Malaysia, x kira a masuk u ker, poli ker, form 6 ker n especially

kawan2 kt ukm ni.... i wish u 100% gid luck for your final exam..

buat yang terbaik tok mase depan korg...

kepada org yg teristimewa.... i love u... hehehehhee

n last but not least.. for my self.. Ahmad Saiful bin Mohamed...

i know u can do it... i wish u tip top n 3.5 n above.. i nsyaAllah...

doaku YaAllah...

bantulah diriku dan semua sahabat2 ku dalm perjuangan kami menuntut kejayaan ini...

menangilah kami dalam peperangan ini dan bantulah kami sewaktu kami menjawab soalan

agar dipermudahkan segala2nya YaAllah....

amin....

huhuhuhu....

lagi beberapa jam ak akan menempuh exam.. second paper sebenarnya tp klu rasmi First paper a...

ketrampilan bahasa n komunikasi...

insy Allah ak akan lakukan yg terbaik....

aja-aja fighting....















Friday, 15 October 2010

SAHABAT...

jam sudah menunjukkan pukul 2.30 pg...
rumate ak pn dh tido.. ak jer still x tido nak siapkan esaiment...
malam ni ak tetiba teringatkan seseorg...
bkn awek... malas nak igt awek....
sebab die sentiasa di hati... chewahhhh... jiwang a plak...
hahahhaaa... saje nak feling2 pagi2 buta ni....
tetiba tringat kn sahabat ak yg jauh di mata dekat dihati....
lame kami x contat...
maybe die sbok.... study demi kejayaan akan datang...
aku??
ak pn study gak plus esaiment n xtvt bodoh pihak kolej....
saket ati ak.....
dalam kesibukan ak still tringat kt sahabat ak ni...
malas a ak nak kacau die study.....
nanti kehadiran ak x diundang plak... walaupun sekadar sms ringkas....
banyak citer yang ak nak bg tau...
banyak benda yang blaku dalam idup ak...
perkara dengan diri, keluarga, kawan2, pelajaran, exam, esaiment,,.. dan musuh...
ak dh ade musuh.... hahahahaa..
musuh????
cam x pcaya plak org baik cm ak ader musuh...
semua 2 membuatkan ak sgt letih.....
ak perlukan tiang untuk ak berpaut...
perlukan seseorg sekadar mendengar...
x pe a.....
ak seorang yang kuat..
di lahirkan sebagai lelaki kebanggaan keluarga....
tapi ak tetap makhluk lemah yang memerlukan sokongan...
sekuat mana pun pokok jika ditiup angin kencang akan tumbang juga,,,,
begitulah ak.....
penat nyer tulis panjang2 ni.....
sambung wat kerja yang x selesai lagi....
exam oh exam....

Thursday, 14 October 2010

kehidupan

hidup di u mmg penat...
ngan esaiment, tugasan, kuliah,tutor, presentation, dan sebagainya....
tapi kalu dah ngan kawan2 mmg ilang semua lpak kita...
so doakan lah ak berjaya dlm exam ak yg x lame lagi...